Maak kennis met de Specialized Aethos

Maak kennis met de Specialized Aethos

Hoewel Specialized hun kern in de wielersport ligt, gaat het voor één keer niet om het winnen. Specialized weet dat er niets beter is dan een lange dag op de fiets zonder dat we de finish in zicht hebben. Daarom is Specialized enthousiast over deze geheel nieuwe rijervaring. Aethos is een fiets waar Specialized al heel lang achter de schermen mee bezig zijn, en waarbij we een aantal regels hebben overtreden. Specialized heeft die regels verbroken met maar één doel; om te jagen op de beste rijkwaliteit die ooit is gemaakt.

De Aethos beschikt over veel verschillende features, dat we meteen de belangrijkste punten voor u willen uitlichten:

•            Aethos (ay-thoss) is gebaseerd op het Griekse woord “ethos”, wat “karakter” betekent. Het beschrijft de leidende overtuigingen of idealen die een gemeenschap kenmerken. In dit geval de fietsgemeenschap.

•            Met 585g is dit het lichtste productie-disc road frame dat ooit is gemaakt. De compleet afgemonteerde Aethos Founder’s Edition heeft een gewicht van slechts 5,9kg. Nogmaals, dit is de lichtste disc road bike ooit gemaakt – en hij is gebouwd met OEM-onderdelen. Er zijn geen uitzonderlijke lichte onderdelen gebruikt op deze fiets.

•            Ruimte voor 32mm banden, een BSA-draad trapas en 27,2 ronde zadelpen zijn bedoeld om de vergelijking voor rijders te vereenvoudigen.

•            De Aethos is geboren in het testlab. Tijdens het mediteren over de manier waarop frames onder belasting bewegen, realiseerde onze hoofdingenieur Peter Denk zich dat de echte vooruitgang te vinden is in de vorm van buisvormen, en niet in het materiaal. Dus hoewel het frame die klassieke vibes behouden heeft, zit er wel een extreem geavanceerde buistechnologie onder verscholen.

•            Door deze onthullingen en renderingen hebben we de geleverde rijkwaliteit verbeterd en bovendien gewicht kunnen besparen. We hebben de traditionele carbon stijfheidslagen geëlimineerd, waardoor de benodigde hoeveelheid carbon voor de bouw van de fiets met 11% is verminderd, in vergelijking met een Tarmac SL6.

•            De framesets zien er spectaculair uit. Het lichtste frameset in de groep – de zwarte, zijdeachtige, Jet Fuel kleurstelling – is speciaal ontwikkeld voor de rijders die net dat beetje extra willen. Dit frame is voorbereid en klaar om naar een Specialized Licensed Painter te worden gestuurd voor een custom paint job waarbij de garantie behouden blijft.  

Roelofs