Fiets aanmeten

Laat je een fiets aanmeten en ga zorgeloos op pad! Onze specialisten weten aan de hand van Roelofs Retül bikefit alles van geometrie en een efficiënte positie, zodat je comfortabel op je fiets kunt springen. We meten jouw lichaamsmaten op en zorgen voor de ideale fietspositie waarin je je fijn voelt. De fietsmetingen worden uitgevoerd door louter gecertificeerde specialisten. Je bent dus verzekerd van goede resultaten! We werken uitsluitend op afspraak zodat we genoeg tijd voor je kunnen reserveren. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden!

Bikefitter

Als nieuwe bikefitter bij Marc Roelofs, zal ik me kort voorstellen!

Mijn naam is Paul Martens. In 2021 heb ik in Milaan, na drie weken Giro d’Italia, afscheid genomen van het professionele wielerpeleton. Ik ben 16 jaar prof geweest, waarvan 14 jaar in de WorldTour. Van het vroegere Rabobank tot Team JumboVisma en wat het daartussen is geweest.

Ik heb verschillende rollen vervuld binnen de ploeg. Won 9 profkoersen en was de laatste jaren wegkapitein in de succesvolle formaties met onder meer Dylan Groenewegen en Primoz Roglic. Een rol te kunnen spelen in overwinningen als de Vuelta in 2020 (Primoz Roglic), Milaan San Remo (Wout van Aert) en de Amstel Gold Race (Wout van Aert) waren absolute hoogtepunten.

Tijdens mijn lange carrière speelde mijn positie op de fiets een belangrijke rol. Millimeterwerk. Ik was een perfectionist en de mechaniekers waren niet altijd even blij met mij 😉

Het is voor mij dan ook niet onlogisch om het bikefit team van Roelofs te versterken! Ik geloof enorm in het Retul bikefit systeem. Sterker nog; het had mij tijdens mijn carrière enorm kunnen helpen!

Ik kijk er naar uit om mensen goed op te fiets te zetten. Of dat nu is om in het wedstrijdcircuit of profpeloton beter te kunnen presteren of om gewoon met meer plezier te kunnen fietsen. Van harte welkom!


Waarom een fiets aanmeten?

Een fietspositionering kan veel blessures voorkomen. Een verkeerde fietspositie kan langdurige pijnklachten tot gevolgen hebben.

Van een pijnlijke nek tot een verdoofd gevoel in je schaamstreek. Hierdoor kan een groot gedeelte van je wielerseizoen verloren gaan en –nog erger- je kunt het plezier in het fietsen erdoor verliezen.

Omdat we iedere fiets kunnen aanpassen naar jouw maten, kunnen we bijna iedereen klachtenvrij laten fietsen. Bij een complete meting (Retül) vinden we de perfecte positie voor jouw unieke houding en geven we je de meetresultaten mee naar huis.

Zo’n fietsmeting duurt ongeveer twee uur en kost €250,-.

Doe de Retül bikefit

Retül Bikefit

Sinds 2012 is Specialized trots bezitter van het Retül systeem, een uitbreiding van het bekende Body Geometry Fit met behulp van motion capture. Dit resulteert in een uiterst nauwkeurige 3D dynamische fietsmeting. Met als 3 belangrijke speerpunten: Comfort, Blessure preventie, Efficiëntie

Doe de quick scan!

We kunnen je ook een fiets aanmeten in een zogeheten quick scan. In deze verkorte variant van de complete fietspositionering meten onze specialisten je houding op de meest cruciale en invloedrijke punten, zodat we je snel en adequaat van een fijne fietspositie kunnen voorzien. Bij de aanschaf van een nieuwe fiets voeren we deze quick scan gratis voor je uit, waardoor je zeker weet dat je zorgeloos de weg op kunt. De duur van de quick scan bedraagt ongeveer een half uurtje en de prijs voor een losse scan bedraagt €75,-. Neem contact met ons op, doe de quickscan en ervaar het gemak van de juiste fietspositie!